Featured Posts

  • Prev
  • Next

Rijst

Hoe kook ik rijst?

Voor dit recept kun je het beste standaard rijst gebruiken uit zo’n grote zak van een paar kilo (je haalt deze in de supermarkt of de toko), bijvoorbeeld Surinaamse rijst.

Stappen:

  1. Meet de juist hoeveelheid rijst af. Ik reken meestal 1 kopje per persoon, afhankelijk van de rol van rijst in het gerecht.
  2. Doe de rijst in een pan en voeg water toe. Het water moet circa 1 vingerkootje boven de rijst uitkomen.
  3. Zet de pan met water en rijst op het vuur en zet er een deksel op. Dit kan in eerste instantie op een hoog vuur. Zodra het water kookt zet je het vuur op klein, zodat de rijst zachtjes door kan blijven koken.
  4. Laat de rijst 20 minuten koken. Mocht je tijdens het koken erachter komen dat je het vuur alsnog te hoog hebt laten staan (dan zit er waarschijnlijk geen water meer in de pan, terwijl de rijst nog niet gaar is) dan kun je een klein beetje water toevoegen, even doorroeren en het vuur wat lager zetten.
  5. Na 20 minuten haal je de rijst van het vuur en roer je hem los. Et voilà, bon appétit!