Featured Posts

  • Prev
  • Next

Over de Kleine Chef

Wie is de Kleine Chef?
Dat ben ik! Iemand (zoals velen) met een voorliefde voor lekker eten, drinken én koken. Waarom? Geniet eens van de geur van basilicum, proef de zachte, ietwat zoete smaak van langoustines samen met een heerlijk fris en fruitig glas witte wijn erbij, of ervaar de aanblik van een perfect opgemaakt bord, dan weet je wat ik bedoel.

Hieronder het voorbeeld bij uitstek van een perfect opgemaakt bord, gecreëerd door hét boegbeeld van de hedendaagse creatieve & innovatieve keuken, een van mijn grote voorbeelden: Roger van Damme.

Maar het hoeft echt niet alleen zo hoogdravend te zijn. Wie wordt er nou niet vrolijk van de geur van versgebakken brood, taart of cake, of de smaak van huisgemaakte frietjes gedoopt in Belgische mayonaise naar eigen recept?

 

Ok, je punt is duidelijk. Diep van binnen hebben we allemaal wel een voorkeur voor lekker eten.
Precies. Maar niet alleen voor lekker eten. Diep van binnen vinden velen van ons het ook nog eens leuk eten klaar te maken. Dat wil zeggen, mits we genoeg tijd hebben én het juiste keukengerei.

Anderen, zo weet ik inmiddels, houden helemaal niet van koken, maar waarderen desalniettemin lekker eten als ze het voorgeschoteld krijgen.

Ik, de Kleine Chef, zou graag beide groepen (chefs én genieters), een zetje in de goede richting geven en zo hun voorliefde voor eten verder aanwakkeren. Hoe? Als amateurchef heb ik zelf ondervonden dat het ons, kookliefhebbers, vaak ontbreekt aan leuke, originele, relatief makkelijk te bereiden gerechten. Daarnaast ontbreekt het de huidige generatie creatievelingen meer dan eens aan ouderwetse basiskennis om gerechten succesvol te kunnen bereiden.

 

Wat ga je dan doen?
Ik ga tweewekelijks een blogpost schrijven, waarin ik mijn mening over bepaalde gerechten, producten, bereidingswijzen etc. uit de doeken doe. Tegelijkertijd publiceer ik op mijn website een recept, verwant aan deze blogpost. Op die manier weet je van tevoren of het bijbehorende recept, voor jou de moeite waard is te bekijken.

De recepten zullen duidelijk, stap voor stap beschreven worden, zodat iedereen de recepten zou moeten kunnen reproduceren. Wanneer dit niet het geval is, als je bijvoorbeeld van mening bent dat het recept beter zou kunnen, of je nog suggesties hebt, kun je dit mij en anderen laten weten.

 

Wat is nu het doel van deze site?
Vandaag de dag is het niet zonder risico een eigen zaak te openen, zoals een delicatessenwinkel, een restaurant of een kookstudio. Middels deze website wil ik kijken hoeveel animo er is voor:

  • Lekker eten;
  • Mijn recepten;
  • Mijn gerechten.

Laat mij daarom weten wat je van de recepten/gerechten/blogposts vindt. Indien er voldoende vraag naar mijn producten/service bestaat, wie weet, krijg ik er straks nog een andere hobby naast……….;-)